Nieuws

Categories :

Gemeentelijk monument oorlogsslachtoffers op de hoek van de Ringbaan Zuid en de Groenstraat.

Op 27 oktober 2019 herdenkt en viert Tilburg voor de 75e keer de bevrijding van Tilburg. In Fatima staat een belangrijk monument dat herinnert aan de slachtoffers die op Broekhoven vielen op 27 oktober 1944.

Op initiatief van de Stichting Erfgoed Fatima en in samenwerking met de gemeente Tilburg is besloten om het monument op te knappen voor de 75e viering van 27 oktober dit jaar.

De gemeente Tilburg heeft heel snel geregeld dat het monument opgeknapt is op dinsdag 16 april jl. door de Kunstwacht uit Delft.

Het icoon van kunstenaar Kees Mandos is er opnieuw op geschilderd, want vanaf 2001 zat er een volkern plaat overheen met daarop een afbeelding van O.L.V. van Altijddurende Bijstand, het voegwerk is bijgewerkt en de lampen zijn vervangen.

VoorNa

Op donderdag 18 april zijn er door basisschool Fatima (die het monument geadopteerd heeft) bloemen bij het monument neergelegd omdat ze i.v.m. de meivakantie op 5 mei daar geen mogelijkheid toe hadden.

Wij hebben als stichting contact gelegd met  basisschool Fatima en het Oranje comit√© om te kijken of we iets gezamenlijks kunnen organiseren rondom 27 oktober bij het monument. De 75e herdenking is een prachtige kans om het verhaal van het monument aan de volgende generatie door te geven.

Er komt nu een gezamenlijke herdenking van 27 oktober 1944 door stichting Erfgoed Fatima en basisschool Fatima in samenwerking met het Oranjecommité.

Deze zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 25 oktober 2019 bij het monument aan de Ringbaan Zuid. De juiste tijd en het programma komen tezijnertijd op deze website te staan alsook op verschillende plaatsen in de wijk en in de media.

Stadsgidserij

Stadsgidserij Tilburg heeft besloten om m.i.v. 2020 onze Fatimawandeling op te nemen in hun jaarprogramma. Dat betekent dat vanaf 2020 onze wandeling enkele keren per jaar gelopen kan worden onder leiding van een stadsgids. Meer informatie hierover zie programma stadsgidserij van 2020.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *